Radnice v Otrokovicích na Zlínsku chce v příštím roce zahájit rekonstrukci jižní části centrálního náměstí 3. května. Prostranství před kulturním centrem Beseda bude parkově upraveno, otevřenému prostoru bude dominovat nová fontána, řekl starosta Stanislav Mišák.

Současný sklon prostranství dělníci vyrovnají a postaví opěrnou zeď. Změny se plánují také na přilehlém parkovišti. "Nyní auta stojí ve směru sever-jih, pak budou parkovat podélně ve směru východ-západ," uvedl Mišák.

Investice si vyžádá asi osm milionů korun. Radnice chce peníze částečně získat z programu Interreg, který je určen na podporu rozvoje přeshraniční spolupráce. "Budeme žádat společně se slovenským Púchovem, máme připraveno několik společných investic," poznamenal starosta.

V jižní části náměstí stála v minulosti řada prodejních buněk, kterých využívali drobní obchodníci. Po jejich odstranění radnice zvažovala, zda prostor zastavět, nebo jej nechat otevřený a parkově jej upravit. Architekti se nakonec přiklonili k druhé variantě. -čtk-