Ovoce a zelenina jsou oblíbenými motivy pro řadu designérů. Mohou totiž využít svěžest, barevnost i tvarovou různorodost při návrzích na bytové doplňky a dekory. Ty jsou vhodné do téměř jakékoli domácnosti, ale do menších a tmavších bytů se hodí o to víc, protože právě jejich barevnost a svěžest pomůže tmavé prostory opticky rozsvětlit a zpříjemnit.

Barevnost milují nejen děti

Pestrý a barevný interiér je na pohled zajímavý, působí velmi domácky a útulně, a proto se v něm mnoho lidí cítí tak příjemně. Děti ho také pro hravost barev milují. Inspiraci, jak se naladit na letní vlnu, můžete najít například ve Středomoří, protože Italové, Španělé, ale také Mexičané a Jihoameričané dokážou skloubit duhové barvy a různé materiály tak, že jejich domovy, restaurace atd. působí lehce, přirozeně a přetékají energií.

Ovocné a zeleninové dekory určitě můžete zvolit do dětských pokojíků, do pokojů teenagerů i popartově zařízených bytů, nebo do domovů ve stylu Provence. Najdou své uplatnění na chatách a chalupách, ale rozhodně je nedoporučujeme do bytů či domů zařízených minimalistickým či funkcionalistickým stylem, kde by napáchaly víc škody než užitku.

Také se vám takové doplňky budou hodit například na stolování na terase, nebo si je můžete vzít na piknik. Zvolte si vždy jeden hlavní motiv a ten doplňte vhodně ostatními tvary a barvami, aby celek působil zajímavě, pestře, ale aby se jednotlivé barvy, tvary a materiály “netloukly”.

Více inspirace najdete v naší fotogalerii.