Suroviny:
400 g konzervovaných vypeckovaných třešní
300 ml mléka
100 g hladké mouky
1 vejce
2 lžíce nasekané čerstvé máty
2 lžíce škrobové moučky
1/2 lžičky mandlové esence
1/2 lžičky míchaného koření na jablečné pokrmy (hřebíček, skořice…)
moučkový cukr
špetka soli
opražené mandlové lupínky na posypání
Návod:
Z mléka, mouky, vejce, nasekané máty a špetky soli připravíme palačinkové těsto a dáme odpočinout. Mezi tím třešně a třešňovou šťávu, mandlovou esenci, koření a škrobovou moučku dáme do hrnce a za stálého míchání uvedeme do varu. Na mírném plameni vaříme, dokud směs nezhoustne a nezjasní, pak odstavíme. Zatímco třešňová směs chladne, upečeme z připraveného těsta palačinky, které následně směsí naplníme, naplněné posypeme moučkovým cukrem a opraženými mandlemi.