Hurá na zahradu! Chytře a pohodlně

Dřevoplast Twinson je dokonalým spojením přírody a technologie – přináší výhody dřeva (přírodní vzhled, příjemný na dotek i pro chůzi na boso), ale také PVC (nenáročná údržba a odolnost proti škůdcům, hnilobě a plísním). Není třeba ho nijak natírat, olejovat nebo dokonce brousit. Celá údržba spočívá v ostříkaní zahradní hadicí nebo vysokotlakým čističem (ve směru drážek).

Prkna Twinson mají navíc až čtyřikrát vyšší nosnost než jiné dřevoplastové palubky. Proto také nepraskají, nekroutí se a neprohýbají. Případná výměna prkna také není problém – rozhodně nemusíte přeskládat celou terasu, abyste se dostali k závadě.

Ideální k bazénu i na střechu

Twinson je odolný vůči chlorované i slané vodě, má protiskluzový povrch a je prakticky bezúdržbový. Tyto vlastnosti ho předurčují k použití kolem bazénů či zahradních jezírek.

Díky protipožární certifikaci BROOF(t1) a možnosti plovoucí pokládky, která neporušuje hydroizolaci, je Twinson vhodný i na střešní terasy či venkovní schodiště a balkony.

Stále častěji se však dřevoplast používá i na další vnější prvky – zahradní cestičky, vyvýšené záhony, ale i na odvětrávané fasády. Široká nabídka kompozitních systémů dává možnost všechny tyto prvky sjednotit a sladit.

Zdroj: Youtube

Složení dřevoplastu hraje roli

Složení kompozitního dřevoplastového materiálu má vliv na jeho vlastnosti i životnost terasy. Většina evropských výrobců volí jako plastovou složku raději PVC. Má totiž vhodné fyzikální a mechanické parametry, proto se používá k výrobě oken, okapů, fasádních obkladů, potrubí a dalších zatěžovaných venkovních prvků. Terasy Twinson se vyrábí ze dřeva, které pochází z lesů s udržitelným hospodařením (PEFC), a právě také z kvalitního PVC pro stavební průmysl. Po skončení své dlouhé životnosti je celá terasa plně recyklovatelná. Belgický výrobce Deceuninck dává na materiál Twinson prodlouženou záruku až 25 let.

Jakou WPC terasu si vybrat?

Hezké dny vybízejí k tomu, abychom trávili čas venku. Novou dřevoplastovou terasu můžete mít doma za 2-4 týdny od zaměření. Terasy Twinson nabízejí jak cenově příjemnější komorová, tak odolnější masivní prkna – ve 4 produktových řadách, s celkem 10 přírodními barvami a 5 různými povrchy. Určitě si tedy vyberete tu pravou na www.chciterasu.cz. A nezapomeňte, že každý dodavatel nebo výrobce dřevoplastových teras by měl umět doložit slibované vlastnosti patřičnými certifikáty.