Přijďte si prohlédnout skutečné pasivní domy, abyste zjistili, jak se v nich žije, nebo záhy bude žít. Dozvíte se, kolik stojí výstavba, jaké jsou běžné provozní náklady, a když vám něco nebude jasné, hned na místě se zeptáte odborníků. Dveře pasivních domů se otevírají 5., 11. a 12. 11., k návštěvě vás zvou členové Centra pasivního domu i majitelé domů. Co a kde uvidíte?

* Praha-Křeslice: Už v sobotu 5. 11. můžete navštívit rozestavěný pasivní dům klienta firmy Projektydomu.cz, zažít praktické ukázky související se stavbou a některé si dokonce vyzkoušet.

* Obec Koberovy v Českém ráji: Zde najdete hned třináct pasivních dřevostaveb společnosti Atrea (viz hlavní foto), dvě z nich jsou otevřené veřejnosti. Kromě vzorového domu určitě zajděte i do vzdělávacího střediska dané firmy. Akce probíhá 11. a 12. 11.

* Žalhostice na Litoměřicku: Příští pátek a sobotu můžete vidět pasivní slaměný dům Václava a Petry Rotterových, který byl zkolaudovaný v roce 2017.

* Hned na čtyři místa zve Vize Ateliér: Navštívit můžete dům v Bílovicích nad Svitavou, další v Letovicích a dva objekty vás čekají v Brně. Některé už stojí, jiné jsou rozestavěné. Tato pozvánka platí pro 11. a 12. 11.

* Liberec: V tomto případě uvidíte rozestavěný rodinný dům architekta Jana Mártona. Dům stavěný svépomocí máte šanci zažít v sobotu 12. 11.

Nepřehlédněte: Na většině míst je nutné předem se registrovat, kontakty a další informace najdete zde.

Zdroj: Centrum pasivního domu