Suroviny:

1,5 kg čerstvých mušlí v lasturách

3stroužky prolisovaného česneku 2 šalotky nasekané nadrobno 1 svazeček čerstvé petrželky nakrájené nadorbno 3 lžíce strouhanky 100 g másla šťáva z 1 citronu sůl a čerstvě umletý černý pepř snítky petrželky na ozdobu

Návod:

Mušle dobře propláchneme a necháme vařit asi 8 minut v dostatečném množství vody. Důležité je, aby se mušle otevřely. Neotevřené mušle vyhodíme. Po jejich uvaření oddělíme od sebe lastury a lastury s mušlemi poklademe na lehce vymaštěný plech. Dále rozmixujeme šalotku, česnek, petržel a strouhanku a z této směsi umícháme kompaktní hmotu, do které ještě přidáme sůl a pepř dle chuti. Touto směsí pak poklademe každou mušli a pokapeme rozpuštěným máslem. Takto připravené mušle pak ještě zapečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů Celsia zhruba 8 minut. Mušle se podávají s míchaným listovým salátem a s italským chlebem focacia.