Novinka z designu

Na výstavě designu v Milánu (Milan Design Week) se představí automobilka Mazda. Překvapivě ale ne jen s automobily, ale i s křeslem. Šéfdesignér značky Ikuo Maeda totiž připravil oslavu designu, který vtiskl novým vozům téhle formy. Nazval jej KODO a stejně tak se jmenuje i křeslo, které symbolizuje právě vzhled, exkluzivitu a emoce japonských automobilů.


Novinka z obchodu

Největší Bauhaus byl otevřen v Plzni na Borských polích. V rámci plzeňské prodejny Bauhaus bylo otevřeno další koupelnové studio SVĚT KOUPELEN, které nabízí kompletní řešení nové koupelny nebo její rekonstrukci, od návrhu až po stavební práce. Za zmínku stojí i široký výběr služeb, a to především Centrum zákaznického servisu BAUHAUS Profi Depot, půjčovna nářadí, míchací centrum, přířez dřeva, rozvoz zboží a další.

Novinka ze stavby

Výlezová okna na střechu nejsou nic, co by bylo to nejdůležitější na domě. Ale jen do té doby, než si necháte zateplit střechu. A pak musíte přemýšlet nad tím, co s tímto okénkem, kterým vám dovnitř táhne chlad. Nový prostup PREFA má snadnější otevírání pomocí pružinového ovládání, zabraňuje nenadálému zabouchnutí okna a usnadňuje výstup prostupem o komfortní velikosti 650 x 1180 mm. Sériově montovaný izolační blok po celém obvodu křídla zabraňuje úniku tepla a prostupu chladu do interiéru. Izolační hodnoty skla jsou Ug = 1,1 W/m3K a rámu Uf = 1,3 W/m3K. Rám a křídlo jsou z tříkomorového profilu z PVC se zvýšenou odolností proti nárazu a s třídou protihlukové ochrany 3.








Novinka ze zahrady

Eglo je známá firma pro osvětlení. Nový katalog pro ročník 2013 s sebou přináší i několik novinek. Jarní kolekce Eglo nejvíce rozšířilo svou nabídku moderních venkovních svítidel, která se vyznačují originálními a zároveň jednoduchými tvary, zajímavým designem a elegancí. Eglo svítidla stále více využívají LED technologii a ECO zdroje, díky nimž zákazníci ušetří za spotřebu energie a přispívají k ochraně životního prostředí.

Novinka z ložnice

V pražském showroomu Naty Naty si zákazníci mohou prohlédnout a objednat postele švédské značky Carpe Diem Beds. Postele jsou konstruovány pro nejvyšší pohodlí. Svrchní pružiny se dokonale přizpůsobí každé křivce těla a uleví mu od napětí v bederní a krční části. Těžší části těla aktivují dva spodní pružinové systémy postele. Díky spolupráci mezi různými pružinovými systémy je postel vždy měkká a poddajná a zároveň tělu poskytuje veškerou potřebnou podporu, kterou je možné dle svých potřeb regulovat.