Vypěstovat ženšen pravý je velmi náročné, proto jsou také produkty z této léčivky tak drahé. Jeho pětilistý jmenovec, vlastním názvem gynostema pětilistá (Gynostemma pentaphyllum) nebo také jiaogulan, oproti němu potřebuje jen květináč s živnou půdou a pravidelnou zálivkou. Roste ochotně na světlém místě, svědčí mu letnění na terase či balkoně, ale v chladu shazuje listy a při teplotách nižších než -15 °C může zcela umrznout, takže ho na zimu stěhujeme do bytu.

Protože jde o popínavou rostlinu, je potřeba mu připravit nějakou oporu, třeba bambusovou tyčku nebo dřevěný jehlan. Pěkně působí také v závěsném květináči, kde vytvoří převisy. Potrpí si na živiny, a tak je vhodné ho přihnojovat. Jen během zimy mu dopřejeme vegetativní klid a v přihnojování učiníme přestávku.

Lístky ženšenu pětilistého lze přidávat po troškách do salátů jako zelené koření, většinou se ale jiaogulan konzumuje ve formě nálevu. Pozor, není vhodný pro těhotné a kojící ženy! Maximální doporučená dávka činí čtyři šálky denně s tím, že byste si po třech týdnech měli udělat čtrnáctidenní přestávku. Tak zní alespoň doporučení bylinkářů.

Jiaogulan je označován za rostlinu dlouhověkosti, která posiluje imunitní systém, reguluje krevní tlak a zlepšuje funkci jater a ledvin. Připisují se mu také pozitivní účinky při nespavosti a duševní sklíčenosti. Pokud vám nebude vyhovovat jeho poněkud nevýrazná chuť, můžete do nálevu přidat pár lístků máty nebo ho zkombinovat se zeleným čajem.