Thajské království patří k turisticky velmi oblíbeným destinacím. Pro Evropana je Thajsko přesto stále zemí spíše exotickou, která může nabídnout bohatou historii, překrásnou přírodu a tropické podnebí. My se dnes vypravíme na obhlídku Villy Liberty, která stojí na exkluzivním místě thajského ostrova Phuket, kde bychom mohli najít nejluxusnější domy v širokém okolí.

Phuket se nachází na jihozápadní straně Thajska a s pevninou je spojen dvěma mosty. Velkou pozornost na sebe přitáhl v roce 2004, kdy západní pobřeží Thajska zasáhla ničivá vlna tsunami, a ostrov Phuket patřil k nejpostiženějším místům. Téměř po deseti letech od této události je ostrov včetně všech jeho letovisek kompletně obnoven a lépe vybaven pro případ, že by se taková situace v budoucnu opakovala.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Vila s pěti podlažími

Villa Liberty byla postavena v příkrém hornatém svahu v oblasti Kamala, kde se nacházejí nejkrásnější pláže celého ostrova. Tento rozlehlý dům (obytná plocha má 1 213 metrů čtverečních) se díky nezvyklé a velmi klidné lokalitě rozkládá hned na pěti odlišných úrovních nadmořské výšky. Svažitý terén si zkrátka vyžádal stupňovité členění stavby, jejíž jednotlivé stupně jsou propojené pomocí výtahů a mramorových schodišť.

Rozlehlá rezidence nabízí svým návštěvníkům šest ložnic, místnost s domácím kinem, společenskou místnost pro pořádání večírků, dvě kuchyně a nájemníci mají samozřejmě k dispozici také bazén umístěný na jedné z teras. Nechybí ani venkovní bar a gril. K dispozici je také kryté parkovací stání a soukromá pláž.

Trocha z Asie, trocha z Evropy

Vzhled interiéru vily nenásilně mixuje moderní západní design s asijskými prvky. Východní inspirace je tu cítit především z orientálních dekorací a ze zvolených přírodních materiálů - dominuje týkové dřevo.

Kromě luxusního vybavení vily zde však na turisty čeká ještě jedno velké lákadlo a tím je panoramatický výhled na Andamanské moře.

Vila je pro návštěvníky díky tropickému podnebí k dispozici celoročně. Cena za jednu noc se pohybuje v rozmezí 1 450 - 5 500 dolarů (tedy od 28 900 až po 110 000 korun podle obsazenosti a ročního období). Celou vilu je zároveň možné ihned odkoupit za 118 583 000 korun.

Foto: Darrel Awesome Villas