Suroviny:
4 ks cibule 400 g vepřového masa 120 g cibule 100 g paprikových lusků 80 g rajčat20 g sůl 10 g červené papriky sladké 5 g česneku 2 g kmínu 5 cl oleje
Návod:
Cibule stejné velikosti očistíme a omyjeme. Zespodu cibulí odřízneme slabý plátek, svrchu asi 1/4. Vnitřky vydlabeme tak, aby mohly být cibule naplněny. Syrové vepřové maso pokrájíme na kostičky. Na oleji dozlatova osmažíme nadrobno pokrájenou cibulku, přidáme nakrájený česnek, zasypeme paprikou a mletým kmínem, vložíme maso, osolíme a pod pokličkou dusíme. Maso podle potřeby podlejeme trochou vody, aby se dusilo v menším množství vývaru. Když je maso měkké, šťávu přecedíme. K přecezené šťávě přidáme pokrájené paprikové lusky a rajčata a ještě několik minut vaříme při mírné teplotě. Maso umeleme nebo jemně pokrájíme, aby se jím daly naplnit cibule. Cibule pak vložíme vedle sebe do pekáčku, přelijeme omáčkou a pod pokličkou dodusíme a můžeme podávat.