Suroviny:

1 kg velkých žampionů

1-2 lžíce másla 1 svazek petrželky nasekané najemno 1 lžíci drobků z bílé žemle 3 stroužky česneku utřeného se solí 3 lžíce olivového oleje sůl a čerstvě umletý černý pepř snítky bylinek k ozdobení

Návod:

Žampiony očistíme a oddělíme od hlaviček nožičky, které rozkrájíme nadrobno. Následovně na pánvi rozpustíme máslo a nožičky na něm tepelně upravujeme asi 5-10 minut, dokud se z nich nevypaří všechna voda, poté odstavíme. Poté k nožičkám vmícháme nasekanou petrželku, drobečky žemle, česnek se solí a dobře promícháme. Touto hmotou pak naplníme hlavičky žampionů, naplněné je poklademe na lehce pomaštěný plech a každou žampion ještě trochu zakápneme olejem. Následovně pečeme v předehřáté troubě zhruba 10 minut při teplotě 200 stupňů Celsia. Po upečení hlavičky ozdobíme snítkami bylinek a ihned podáváme. Vhodná příloha: italský chléb ciabatta.