Lískové ořechy nejsou pro nás neznámým pojmem, a jak každý ví, tak se dokonce vyskytují jako zázračný materiál pro jednu z nejznámějších pohádek. Již v dávných dobách Popelce přinesly štěstí a vám v současnosti zase mohou přispět ke zdravému stravování. Samozřejmě v určité míře. Popelce stačily tři oříšky, pro nás bude ideální hrst lískových ořechů denně, přirozeně, že bez skořápek. Je pravdou, že daleko větší efekt by měl spíše mix různých druhů ořechů, včetně mandlí.

Lískové oříšky jsou velkým přínosem do vašeho jídelníčku.

  • Obsahují vysoký obsah mastných kyselin, které jsou úžasné jako podpora paměti. To hlavně ocení studenti, ale i lidé, kteří mají náročnou psychickou práci.
  • Bílkoviny, které tělo potřebuje ke správnému fungování, zastupují rovněž důležité místo.
  • Z minerálních látek vás potěší železo, které odpovídá za správnou krvetvorbu. Vápník a hořčík je dvojka, která se postará o správné fungování nervů a svalů. Měď, která má mimochodem záslužné místo v péči o pleť.
  • Vitaminů v nich naleznete rovněž dost, ale ten nejdůležitější je vitamin E.

Lískové ořechy jsou skutečně jedničkou v boji s nadváhou nebo obezitou. Je to jednoduché, jelikož zázračným způsobem urychlují metabolismus a ovlivňují tak příznivě spalování tuků. Přínosem jsou pro sportovce, již kvůli bílkovinám a rozhodně jsou ideální svačinkou buď před výkonem, nebo po náročném sportovním výkonu.

Dostupnost lískových ořechů

Dalo by se říci, že tyto ořechy se dají zakoupit poměrně dobře v každém obchodu s potravinami. Nicméně i v těchto plodech je podstatný rozdíl, a tak kdo chce vsadit na jistotu, tak si může zakoupit produkty BIO, které jsou pořízeny z ekologického zemědělství a produkce. Cena lískových ořechů je přijatelná a tak se stávají dostupnou pochoutkou pro každého jedince. Dokonce se využijí i v kuchyni při výrobě různých moučníků, müsli tyčinek, RAW stravě i na vánoční cukroví. Poté se rovnou vyplatí pouvažovat o koupi 1 kg lískových ořechů, jelikož budou vždy po ruce.

SEOlight je, jak si tedy můžete sami lehce domyslet, tím, kdo vám pomůže zhostit se dokonale optimalizace pro vyhledávače.