Tohle je netradiční architektura v pravém slova smyslu. Tenhle hotel totiž plave. Jde o velkou loď, která vozí turisty po Amazonce nebo Mekongu. Společnost Aqua Expeditions ale neláká na svou palubu nějaké batůžkáře. Tohle je luxusní podnik, který vyplní všechny smysly.

Loď je vlastně luxusní třípatrový hotel, jen postavený na lodním trupu. Stěna ložnic je skleněná se závěsy. Když si je cestující roztáhnou, mohou v pohodlí postele klimatizované kabiny koukat na břehy řeky.

Z NETRADIČNÍ ARCHITEKTURY BY VÁS MOHLO TAKÉ ZAUJMOUT:

Samozřejmě, že všechny pokoje jsou vybaveny koupelnou a toaletou, jsou v nejluxusnějším provedení. Například na stěnách jsou tapety z peruánské bavlny. Stěny jsou ozdobeny originály známého francouzského fotografa Jeana Clauda Constanta, který sám cestu po Amazonce i Mekongu absolvoval a nafotil ty nejlepší detaily z cesty.

Na lodi je samozřejmě i restaurace. Tu ovládá vždy jeden mistr kuchař. A ne ledajaký. Je to Pedro Miguel Schiaffino, známá peruánská kulinářská hvězda. Aby lidem nezakrněly nohy, je horní paluba vyhlídková a po cestě jsou postaveny speciální dokovací místa. Jde vlastně o luxusní doky pro loď, kde jsou velké restaurace, kam po příjezdu mohou cestující na romantickou večeři na břehu řeky. Pak tu jsou místa pro malé loďky pro prozkoumávání bočních ramen řeky, terénní vozy… Asi vás zajímá i cena. Třeba sedmidenní plavba na lodi stojí 6300 dolarů.