Samotný název kotvičník zemní neboli také ďáblův trn či kozí hlava příliš nenapoví o jeho skutečných účincích, zato přezdívka přírodní Viagra už prozradí více.

Kromě protizánětlivých účinků a podpory imunity ho oceníte, pokud to ve vašem sexuálním životě vázne. Zlepšuje totiž libido neboli sexuální touhu. A to je také vědecky dokázaný fakt: jaké jsou účinky kotvičníku na lidské tělo podle studie? Mužům, kteří se výzkumu zúčastnili a užívali kotvičník denně dva měsíce, se libido zvýšilo o 79 %. U žen byly výsledky obdobné: po třech měsících se jim sexuální touha zvýšila o 69 %. Pokud hledáte vhodný přírodní lék na své neukojené libido, kotvičník za vyzkoušení rozhodně stojí.

A to i ve formě čaje. Podívejte se, jak si ho připravit:

Zdroj: Youtube

Kotvičník vám dopomůže k vysněnému děťátku

Při pravidelném užívání kotvičník podporuje tvorbu testosteronu, který ovlivňuje nejen růst svalů, ale taky se můžete pochlubit třeba tím, že ve vašich pohlavních orgánech plavou sebevědomí a silní bojovníci, kterých je víc než dost. Kotvičník totiž zlepšuje kvalitu a počet spermií, a proto je ideálním partnerem pro zajištění plodnosti.

A nejen to. Díky vyšší hladině testosteronu mají muži více energie, a tudíž i chuť sportovat. Aktivní pohyb a psychika v pohodě jsou znakem zdravého ducha.

Věděli jste, že kotvičník má blahodárné účinky i na ženy?

Kotvičník má blahodárné účinky i na ženy a vesměs jsou podobné těm, které jsme zmínili u opačného pohlaví. Ženy, které pravidelně užívají kotvičník, mají větší šanci na otěhotnění. Tato rostlina totiž zajišťuje správné zrání vajíčka a hormonální aktivitu.

Zdroje: otehotnet.cz, profidoplnkystravy.cz