Georg Clooney (53) už se o pozornost médií zasloužil tím, že svatba s Amal Alamuddinovou (36) trvala čtyři dny a utratil za ni v přepočtu 275 milionů korun. Ale to nejsou všechny investice, které dal do společného žití s touto spisovatelkou, obhájkyní práv a aktivistkou. Pořídil jim totiž nové sídlo, kde se budou moci sobě věnovat, pokud tedy je zrovna nezavedou jejich povinnosti na opačné konce světa.

Jde o sídlo v anglické vesnici Sonning nad Temží. Cena oficiálně zveřejněna nebyla, ale hovoří se o dvanácti milionech dolarů, což je dnes v přepočtu asi 307 milionů korun. Sídlo má přes 22 000 m² rozlohu a samotný dům má deset ložnic. Proč je tak drahý? Protože jde sice o nádherný gregoriánský dům na velkém pozemku, ale navíc je kompletně inovovaný. Uvnitř je totiž vše velmi moderní. Předchozím vlastníkem byl totiž v devadesátých letech Omar al-Bayoumi, který předělal rezidenci na velmi moderní, ale stále romantické sídlo. Omar al-Bayoumi byl známý jako fanoušek moderních technologií, takže tu má například v kinosálu nainstalované neviditelné reproduktory apod.

Přesto má sídlo stále elegantní nádech. Vždyť podlahy jsou z mahagonového dřeva, najdeme tu tělocvičnu, bazén nebo speciální kamenný kruh na zahradě na cvičení jógy.

Pokud se manželé rozhodnou, mohou se sejít i v dalších nemovitostech, které vlastní. Jedna je v Los Angeles, další je v Itálii u jezera Como a další je v Mexiku v Los Cabos.