Zejména kvůli vnoučatům, které u babičky na podlaze tráví při svých hrách hodně času a kterým se podaří na podlahu občas i něco vylít či vysypat, vybírali designéři mezi vinylovými podlahami. Ty jsou pocitově měkké a teplé a velkou výhodou je také jejich odolnost vůči vodě.

A protože celá rekonstrukce musí proběhnout pouze v několika málo dnech, sáhli designéři po rigidních plovoucích vinylových podlahách. Návrhářka Martina Pištěláková k tomu říká: „Vinylovou podlahu jsme pokládali plovoucím způsobem právě kvůli nutnosti rychlé pokládky a jednodušší přípravě podkladu.“

Protože panelákový byt nedisponoval příliš velkými prostory, bylo potřeba se pokusit jednotlivé místnosti zvětšit alespoň opticky. Z tohoto důvodu designéři vybírali mezi světlými vzory podlah. Světlé vzory na podlaze dokáží totiž do místností přivést více světla a díky tomu je projasnit. Nejlepší je také pro všechny místnosti v bytě vybrat jeden vzor. Prostory se tak díky tomu propojí a nebudete navíc muset řešit nějaké přechodové lišty či prahy. Architektka Kamila Douděrová, kterou můžete znát právě z pořadu Jak se staví sen, k tomu říká:

„Doporučuji vybrat na podlahu jeden neutrálnější vzor a držet se ho pro celý interiér. Tento neutrální vzor pak můžete pro oživení doplnit o různé kusové koberce.“

Nakonec se designéři rozhodli pro odstín Fatra SILVERO Dub alpský, který je světlý a zároveň se dobře hodí k šedé kuchyňské lince i nábytku v obývacím pokoji. Právě dubové dekory jsou v poslední době čím dál více oblíbené. Rovněž Kamila Douděrová s nimi často pracuje: „Dubové dekory, stejně jako bílá a šedá barva, se dají lehce skloubit s výraznějšími barvami a nemusíte se jejich kombinace obávat.“ Světlou dubovou podlahu a šedý nábytek pro oživení designéři doplnili o výraznou zelenožlutou pohovku.

Mezi vinylovými podlahami Fatra SILVERO si můžete vybrat z celkem 10 dubových dekorů. S výběrem vám může nově pomoci virtuální návrhář podlah, do kterého si nahrajete fotografii vlastní místnosti, a pak už jen zkoušíte, jaký vzor se vám v ní nejvíce líbí. A pokud byste raději chtěli držet vzorek podlahy přímo v ruce, můžete si jej objednat až k vám domů.

Více informací se dozvíte na www.efatra.cz