Název projektu je Picture House. Vycházel z jasného zadání klienta pro zadní přístavbu - maximalizovat podíl prosklení na zadní fasádě a minimalizovat vzhled ostatních konstrukčních prvků. Díky promyšleným architektonickým detailům jsou střešní konstrukce a detaily odvodnění vizuálně nezávislé na velkoformátových posuvných dveřích, což umožňuje maximální zvětšení prosklené konstrukce a minimalizování rušivých detailů na nich.

Při pohledu z kuchyně tak vidíme jakoby ohromný obraz zahrady a vytváří dojem, že stropy jsou přímo propojeny s tímto venkovním prostorem. Detail zapuštěného prahu se skrytými odtokovými kanálky umožňuje téměř plynulý přechod mezi oběma prostory.

Interiér je vyrobený na míru. Celá kuchyňská linka byla vyrobena přesně pro tento prostor. Deska i záda kuchyně jsou sice z imitace mramoru, ale v teplém tónu, takže kuchyně nepůsobí chladně. Přispívá k tomu i velký stůl s lavicí po jedné straně a židlemi po druhé. Vše je z teplého dřeva, takže krásně doplňují bílou kuchyňskou linku.

Protože je přístavba dost dlouhá, bylo zapotřebí vnést dovnitř víc světla. Proto je půlka střechy z prosklených šikmin, ze kterých nepořádek steče a nepotřebují takovou údržbu, jako ploché světlovody.

  • Autor: NOTO Architects Limited, Oxford
  • Foto: French + Tye
  • Realizace: 2021