Nedávno jsme psali, že lidé dřevostavbám nevěří. Aby tomu tak nebylo, snaží se stavební firmy přesvědčit lidi například tím, že jim zprostředkovávají možnost do dřevostaveb nahlédnout, podívat se na stavební práce a dokonce v nich i třeba nějaký čas bydlet. Jako u Domesi.

Zájemci o moderní dřevostavby budou mít jedinečnou šanci prohlédnout si nejen hotový dům, ale podívat se také, jak dřevostavba vzniká. Poznají zároveň dvě technologie stavění, z masivních dřevěných panelů - křížem lepeného dřeva (CLT) a klasickou sloupkovou konstrukci.

Své brány 19. a 20. října otevře Domesi Concept House (Futura Freestyle) v Pulečném v Libereckém kraji, která je postavena technologií CLT panelů. Díky vstřícnosti majitelů budou moci návštěvníci nahlédnout také pod pokličku právě dokončovaných příměstských domů v Černošicích a Petříkově ve Středočeském kraji, které jsou stavěny klasickou technologií sloupkové konstrukce (two by four).

Ve všech domech bude šance popovídat si s architekty o všem, co se dynamicky rozvíjejícího oboru dřevostaveb týká. V Pulečném si navíc zájemci mohou zakoupit publikace o dřevěné architektuře, doplňky a barevné textilní kabely z kolekce Domesi Design.