Suroviny:

100 g vykostěného kapra

100 g mlíčí nebo jiker (nemusí být) 1 lžíce oleje 1 větší cibule 1 l hovězího vývaru 2 žampióny 1 lžíce bílého vína 1 menší pórek 1 lžíce Solamylu 1 lžíce vody trochu soli trochu Glutasolu mleté černé koření

Návod:

Maso z kapra nakrájíme na plátky, mlíčí a jikry spaříme ve vroucí vodě a nakrájíme nadrobno. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku a vše zalijeme vývarem. Potom přidáme plátky rybího masa, mlíčí nebo jikry a očištěné na tenké plátky nakrájené žampióny. Osolíme a vaříme na mírném ohni asi 10 minut. Přidáme Glutasůl a černé koření, pokapeme vínem, přidáme na kolečka nakrájený pórek a zahustíme Solamylem rozšlehaným ve vodě a ještě chvíli povaříme. Nakonec podle chuti dosolíme a dokořeníme.