Suroviny:
100 g vykostěného kapra
100 g mlíčí nebo jiker (nemusí být)
1 lžíce oleje
1 větší cibule
1 l hovězího vývaru
2 žampióny
1 lžíce bílého vína
1 menší pórek
1 lžíce Solamylu
1 lžíce vody
trochu soli
trochu Glutasolu
mleté černé koření
Návod:
Maso z kapra nakrájíme na plátky, mlíčí a jikry spaříme ve vroucí vodě a nakrájíme nadrobno. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku a vše zalijeme vývarem. Potom přidáme plátky rybího masa, mlíčí nebo jikry a očištěné na tenké plátky nakrájené žampióny. Osolíme a vaříme na mírném ohni asi 10 minut. Přidáme Glutasůl a černé koření, pokapeme vínem, přidáme na kolečka nakrájený pórek a zahustíme Solamylem rozšlehaným ve vodě a ještě chvíli povaříme. Nakonec podle chuti dosolíme a dokořeníme.