Název kolekce si na nic nehraje, porcelánové talíře, misky či hrnky a ozdoby či jiné radosti se jmenují opravdu prostě - Štědrý večer.

Stejně jako u předchozích kolekcí, pro něž Renáta Fučíková vymýšlela nové dekory, i v tomto případě hrají zásadní roli modrá, červená a bílá a červeno-zlaté bordury. A také tradiční středoevropské motivy vycházející z 1. poloviny 20. století (zvířata, děti, zimní krajina a radovánky).

Aktuální porcelánová kolekce je slovy autorky retro, což skvěle ladí s letošními vánočními trendy, kdy se víc než jindy vracíme ke klasickým barvám, motivům i tvarům. Jsou mile nostalgické a pro nejhezčí svátky v roce velice typické.

Mezi nové dekory patří například děti v pyžamu těšící se na rozbalování dárků. A nás v redakci nejvíce zaujaly hrací skříňky v několika provedeních. Nezdobí je baletky, ale opět děti. Jednou spící, podruhé radující se z dárku a potřetí s babičkou, která čte pohádku.

Sváteční porcelán se prodává po omezený čas nejen v České republice v prodejnách Potten & Pannen - Staněk, ale také v dalších evropských zemích, dováží se i do Latinské Ameriky, Indie nebo Číny.

Zdroj: Potten & Pannen - Staněk