Potřebujete povzbudit svůj mozek a zároveň si pochutnat na něčem zdravém? Pórek vás zavede do světa neuvěřitelných chutí a přitom dodá vašemu tělu mnoho živin. Získejte tip na lahodný recept a objevte, co všechno vám pórek může nabídnout!

Jak si vypěstovat pórek ze semen u vás doma? To se dozvíte ve videu:

Zdroj: Youtube

Zázračný lék na unavený mozek a nervový systém

Pokud se cítíte unaveni a vyčerpáni, může být na vině nedostatek fosforu, který je klíčový pro činnost mozku a nervových tkání. Místo toho, abyste sáhli po sladkých kolových nápojích plných cukru a nežádoucích látek, zvolte pórek! Ten poskytuje skvělou alternativu k doplnění fosforu bez škodlivých složek.

Zelenina plná vitaminů, minerálů a probiotik

Podle jimejinak.cz je pórek bohatý na antioxidanty, vitaminy A, C a E, kyselinu listovou a minerály, jako jsou vápník, draslík, fosfor, zinek, selen a mangan. Navíc je skvělým zdrojem probiotik, která podporují zdraví našich střev. Připravit si ho můžete na mnoho způsobů, využít se dá v teplé i studené kuchyni.

Recept od nutriční poradkyně

Vyzkoušejte recept od nutriční poradkyně Mgr. Zuzany Douchové. Uvařte si klasicky brambory a mezitím připravte lososa: omyjte, osušte, pokapejte citronovou šťávou, solí, pepřem a potřete olejem. Lososa opečte na pánvi nebo ho dejte péct do trouby na 180-200 °C.

Teď přichází na řadu vytoužený pórek. Pokrájejte ho na kolečka, smíchejte s naředěnou ricottou, citronovou šťávou, solí a pepřem. Vše společně orestujte na oleji a nechte krátce provařit. Mňam!!

Zdroj: prostreno.cz, jimejinak.cz, zuzanadouchova.cz