Schránky na dopisy jsou dostupné v celé řadě velikostí, barev a vzhledů. K modernímu domu tak můžete vybrat elegantní moderní schránku, k vile luxusní designovou a ke staršímu domku zase klidně schránku v „retro“ stylu.

Pokud jde o venkovní schránku, jak je u rodinných domů běžné, je důležité především zvolit vhodné materiály, které odolají vlivům počasí. V tomto případě se vyplatí připlatit si za nerezovou ocel nebo jiný materiál odolný vůči korozi a s kvalitním lakem. Zajímavou a velmi dobře vypadající alternativou jsou plastové schránky jako designová schránka Piano. Její zářivá barva a lesklý povrch krásně vynikne na fasádě vašeho domu i na zídce. A její výhodou je, že samozřejmě nikdy nezrezaví.

Velikost schránky vybírejte podle toho, kolik pošty obvykle dostáváte. Pro příležitostný dopis postačí malá, kompaktní schránka, naopak velký objem pošty včetně menších balíčků pojmou extra velké schránky. Ty se také hodí, pokud často delší dobu pobýváte mimo domov – trvá dlouho, než se zaplní, a nemusíte se tak obávat, že by přeplněná schránka upozornila případné zloděje, že nejste doma.

Řada schránek dnes nabízí i různé praktické „vychytávky“ – například velké osvětlené domovní číslo schránky Malaga, které je krásně vidět i za tmy. Tato schránka je vybavena solárním panelem pro nabíjení za dne a automatickým spínačem osvětlení při soumraku.

A jaká schránka „padne“ vašemu domu?