Zvažujete, že si mramor dáte na stěny nebo podlahu? Pak si vyberte jen jedno z toho. Pokud byste měli mramor na podlahách, ale i stěnách současně, mohl by prostor působit příliš chladně. Protože je mramor kámen, myslete na to, že je studený. I proto jej nezapomeňte doplnit o hezké kusové koberce. Kamennou podlahu můžete kombinovat také s podlahovým topením.

Pracovní deska v kuchyni

Mramor vypadá luxusně i v případě, kdy jej použijete na pracovní desku v kuchyni. Tento materiál je však horší na údržbu. Zatímco běžné nečistoty lehce setřete velmi jednoduše, opatrní však musíte být u kyselin z ovoce. Při správné údržbě se mramor nepoškodí.

Dekorace všude kolem

Mramor nemusíte začlenit do svého domova jen v podobě velkých ploch, ale i drobnějších dekorací. Ty nejsou tak drahé jako velké mramorové plochy, parádu ale udělají stejně tak. Ať už půjde o nejrůznější dekorativní misky, desky nebo květináče, určitě nešlápnete vedle. Skvěle může vypadat také konferenční stolek z mramoru.

Nádobí

Mramorový dekor může vypadat skvěle také na nádobí. To je většinou vyrobeno z porcelánu nebo keramiky, je tedy pouze imitací mramoru. Díky tomu vás vyjde mnohem levněji.

Zdroj: Youtube

Do koupelny

Velkou výhodou mramoru je fakt, že jej můžete využít i na vlhkých místech. Mramor (i další kameny) jsou navíc ekologicky šetrné materiály. Ideální řešení do každé koupelny.

Zdroj: Westwing