Přátelé si nás dobírají, že jsme obchodní zástupci Aluluxu. Ale není to pravda. Jen jsme se po dlouhé době dostali na návštěvu k jedněm našim známým a u nich jsme poznali kouzlo a výhody předokenních rolet.

Pro každou příležitostNaši známí byli se stavbou rodinného hnízda o pořádný kus dále. My tehdy měli teprve hrubou stavbu, ale oni už celý měsíc bydleli ve svém vytouženém domečku. Není divu, že jsme celé odpoledne strávili prohlížením domu a vyptávali se na všechny možné detaily. Nejvíc nás překvapily právě rolety. Už když jsme přijížděli, divili jsme se, že ačkoli jsme očekáváni, dům vypadal opuštěně – všude byly zatažené rolety. Katka a Petr nám pak vysvětlili proč. Jejich dcera Lucka právě spala, tak aby ji nerušil hluk z ulice a světlo. Petra zas rušil při podívané na hokej odraz okna na obrazovce a Kačka zdobila jednohubky v kuchyni, která má okno na stejnou stranu. Proto stáhli všechny rolety. Mají je na dálkové ovládání, a tak využívají této vymoženosti při každé příležitosti.

„Když jedeme na hory, chrání rolety dům před zloději,“ říkala Katka. „Kdyby si nás někdo tipoval, nepozná, jestli jsme doma, nebo ne – rolety totiž máme zatažené každou chvíli.“

Mají také malý pozemek, takže kvůli sousedům jde často dolů i roleta v koupelně. Kromě toho chtěli dům ekonomický a předokenní rolety jim v zimě ušetří až 35 % ztrát tepla. „Proto jsme je chtěli,“ dodal Petr. Když se Lucka vzbudila, vytáhli rolety, a rázem byl dům plný slunce. Když jsme večer odjížděli, rolety opět sjížděly dolů.

Já chci takyCelou cestu domů mi to vrtalo v hlavě. O roletách jsme dřív nepřemýšleli, takže jsme žádné roletové překlady nad okny neměli. Muž má rád ve všem systém, a tak jsem na věc šla systematicky. Uspořádala jsem malé výběrové řízení na dodavatele předokenních rolet.

Někteří oslovení se vůbec neozvali. Mezi prvními, kteří mi poslali nabídku s cenou, byl Alulux. Nakonec jsem vybrala tři dodavatele a jejich nabídku předložila manželovi. Všichni se chlubili podobně. Vychvalovali neviditelné komponenty, které zaručí právě jejich roletám nízkou hlučnost při navíjení, aretaci proti bočnímu posunu apod. Když jsme je pak navštívili osobně, nejsympatičtější nám byli v Aluluxu. Nejen proto, že naši dceru nechali vyzkoušet posouvání rolet, ale nabídli nám také integrovanou síť proti hmyzu a upozornili nás na pevnou koncovou lamelu s gumovým těsněním, které zajistí tiché dosednutí rolety. Hlavně však vypadali jako nadšení profíci. Objednali jsme u nich rolety do celého domu. Přijeli, změřili, spočítali přesnou cenovou nabídku. Pak už jsme jen chvíli čekali na montáž.

Dnes máme rolety druhý rok. Jsou zelené a loni jsme je doplnili o žlutou fasádu. Teď máme dům jako ze škatulky. Rolet bych se už nedokázala vzdát. Proto všem radím – zkuste si představit život s předokenní roletou. Je to fajn!

-Sylva Králová- Foto: Alulux