Před proměnou

Karel a Kateřina Konhauserovi jsou mladý novomanželský pár z Brna, který opustil moravskou metropoli a nastěhoval se do 2+1 v panelákovém domě velmi daleko od svého původního domova. Panelákový byt si vybrali proto, že na novostavbu nemají a zároveň se těší, že budou moci rekonstruovat.

Pohodlí a praktičnost - to především Karel podniká, jeho přítelkyně, v současné době na rizikovém těhotenství, dříve pracovala jako sekretářka. Oba svůj volný čas rádi tráví aktivně – sportem, cestováním. Co se týká bydlení, zde preferují spíše konzervativní styl. Upřednostňují pohodlí a praktičnost před příliš okázalým interiérem. Barvy rádi mají, ale spíše střídmější a teplé, které preferují před pestrobarevnými tapetami. Svá dosavadní bydlení si prozatím upravovali či rekonstruovali sami. Nicméně do pořadu Jak se staví sen se přihlašovali s tím, že by velice rádi hodili veškeré starosti s proměnou jejich nového bytu o rozloze padesát šest metrů čtverečních ve zcela cizím městě na odborníky z tohoto pořadu. Rozhodli se do něj přihlásit poté, co viděli, jak designéři zvelebili malou garsonku v paneláku, kdy zásadně změnili dispozice bytu a dokonce našli prostor pro ložnici. Přesvědčilo je to o tom, že i z malého bytečku se dá vykouzlit něco úžasného.

Do nového bytu, který si vybrali kvůli jeho dobré poloze a krásnému výhledu, se nastěhovali teprve nedávno. Dokonce už započali s drobnými úpravami, ale poté, co se dozvěděli, že přihláška do pořadu Jak se staví sen dopadla šťastným koncem a deko-tým primáckého pořadu přijede, už s žádnými vlastními pokusy o vylepšení interiéru nepokračovali.

Obývák – předmět proměny

Po proměně

Mladý pár z Brna se rozhodl, že si ze svého bytu nechá od designérů zařídit obývací pokoj. Důvod byl prostý. Sami si nedokázali poradit, jaký nábytek zvolit do spíše úzkého než širokého prostoru, ani jak ho celý barevně sladit a zakomponovat do něj pracovní kout.

Během této proměny, která opět probíhala za neuvěřitelných 36 hodin, designérský deko-tým ve složení Anna Lacová, Lukáš Fictum a Tomáš Marx udělal neuvěřitelný kus práce. Po zhodnocení stavu místnosti, zaměření, naplánování průběhu proměny a základních úprav stěn, které byly v zoufalém stavu, designéři začali naplňovat svou úlohu. Nejprve byly předělány zásuvky a vypínače, poté vymalováno. Vzhledem k tomu, že designéři od paní Katky věděli, že upřednostňují spíše střídmější a teplé barvy, nechali obývací pokoj vymalovat světle - bílo-béžově. Jednak je to klasika a zároveň světlé barvy zbytečně nezmenšují prostor. Místnost se rozhodli prozářit ne výmalbou, ale sedačkou a obrazy. Vybrali sem koženou, jednoduše rozložitelnou sedačku v jasně žluté barvě. Prostor okamžitě prozářila a ve spojení se zeleným sedacím pytlem a tmavohnědým nábytkem vytvořila harmonický celek. Který designéři ještě doladili příjemnými doplňky – zajímavými, jednoduchými obrazy v oranžové, zelené a žluté barvě, obrovskou vázou s proutky opět v barvách korespondujícími s ostatním zařízením prostoru.

S nelehkým úkolem: Zakomponovat do obývacího pokoje i pracovnu si deko-tým poradil hravě a s vtipem. Pracovnu vytvořil u jedné kratší strany, a aby nepůsobila v prostoru rušivě, je ji možné schovat za římské rolety. Když se v ní nebude pracovat, jednoduše se rolety zatáhnou a je uklizeno.

A „mise“ byla splněna. Karel, který netušil, že u nich proměna právě probíhá, byl po návratu ze služební cesty z výsledku příjemně překvapený a nadšený z nové pracovničky.

Další proměnu můžete sledovat i tuto neděli od 17:25. Pro více informací klikněte ZDE.

-Připraveno ve spolupráci s Prima TV- Designéři proměny: Anna Lacová, Lukáš Fictum a Tomáš Marx