Výstava vás bude bavit už tím, že představuje rozdílné Pleskotovy stavby a řešení i urbanistické vztahy stejně jako jeho práce minulé i současné.

Naše úvodní fotografie zve do Ostravy, do areálu Dolních Vítkovic. Kromě známé proměny jedné nefunkční vysoké pece v originální vyhlídkovou věž s kavárnou Bolt Tower nebo bývalého plynojemu v multifunkční centrum Gong uvidíte i projekt nové městské čtvrti Městopark. Ta má přispět k propojení Ostravy-Vítkovic s historickým jádrem města.

Pleskotovy projekty v Praze dokazují široký záběr jeho tvorby, stačí připomenout úpravu Jeleního příkopu na Pražském hradě, rekonstrukci dominikánského kláštera při kostele sv. Jiljí nebo objekt centrály ČSOB v Radlicích (ekologicky nenáročný objekt získal řadu ocenění).

A Litomyšl vám architekta připomene například prostřednictvím rekonstrukce zámeckého pivovaru, revitalizace zdejšího muzea či prostoru v podzámčí (nyní náměstí Václava Havla).

Výstava Josef Pleskot: Města prezentující tyto a další architektovy projekty potrvá do 12. února, a pokud vás zajímá více, můžete přijít rovněž na některou komentovanou prohlídku. Například 18. ledna od 18 hodin vás provede sám architekt.

Zdroj: museumkampa.cz