Ročně je vydáno na českém trhu několik tisíc až desítek tisíc knih. Pro vášnivé čtenáře to znamená moře možností pro nákup nových titulů. A také spoustu prachu v otevřené knihovně. Jednoduchým řešením, jak se ho zbavit, je pořídit si knihovnu se skleněnými dveřmi.

Otevřená knihovna – práce navíc

Výhodou otevřené knihovny je sice výběr z mnoha designových řešení, uspořádanost a snadnější zasazení do interiéru. S přibývajícími knihami ale strávíte více času jejím úklidem. Na knihy i poličky sedá prach, který způsobuje velkou řadu nemocí a alergií a knihy poškozuje.

Prosklená knihovna tento problém zmírní. Nečekejte, že jejím úklidem nestrávíte ani minutu, protože i za sklo se časem dostane prach. Oproti otevřené knihovně si pro něj stačí vyhradit pouze jeden den v roce. Navíc snadno uvidíte, co v knihovně máte – a to doslova všechno. Proto byste uspořádání knih a dalších věcí uvnitř neměli brát na lehkou váhu.

Kde pořídit knihovnu se skleněnými dveřmi?

Dnes už takřka ve všech obchodech s nábytkem a bytovými doplňky. Za hotovou knihovnu zaplatíte v rozmezí několika tisíc až desítek tisíc korun. Nechat vyrobit si ji můžete i na míru. Počítejte ale s tím, že si ještě trochu připlatíte.

Pokud jste dostatečně zruční, můžete si ji vyrobit i sami. Výsledná cena se pak odvíjí od rozměrů i použitého materiálu skříně a dvířek. Metr čtvereční plexiskla v současnosti seženete v řádu několika set korun, obdobně jako sklo, které můžete pořídit i za nižší tisíce korun.

Zdroj: homeincube.cz, obydlicko.cz, sckn.cz