Nemít k dispozici funkční klíč může znamenat, že nestihnete včas dojet na letiště a zmeškáte odlet, během výletu se při špatném počasí nebudete moct dostat do auta nebo budete v zahraničí shánět náhradní dopravu zpět do hotelu. Navíc zbytečně zaplatíte za nouzové otevření vozu a možná i odtah a pak budete čekat na výrobu nového klíče.

Mít v rezervě další klíč od vašeho vozu je pojistkou pro všechny výše uvedené situace. Pokud tedy patříte k velké části řidičů, kteří mají pouze jediný klíč od svého auta, nečekejte a co nejdříve si pořiďte kopii. Pro výrobu autoklíče nemusíte pouze do autorizovaného servisu, dnes se již výrobou autoklíčů zabývá i řada profesionálních zámečníků a klíčových služeb. Jejich výhodou oproti autoservisům jsou obvykle výrazně kratší čekací doby na výrobu klíče i příznivější ceny.

Další možností, jak pojistit svůj autoklíč proti ztrátě či poškození, je využití služby MYKEYS Safe, která vám umožní uložit si digitální kopii vašeho autoklíče a mít jej neustále k dispozici v aplikaci ve vašem telefonu. Stačí zajít ke klíčaři, který službu poskytuje, a nechat si klíč naskenovat. Informace o klíči i čipu jsou pak zašifrovány a uloženy na vysoce zabezpečený cloud. Přístupné jsou pouze vám, prostřednictvím aplikace MYKEYS Safe. Kdykoliv pak potřebujete nový klíč – ať už jste v České republice, nebo v zahraničí – stačí si v aplikaci najít nejbližšího klíčaře zapojeného do služby, v aplikaci zadat požadavek na výrobu a pak už si jen vyzvednout nový klíč (případně jej jen ještě nechat technikem naprogramovat do vozu).

Aplikace MYKEYS Safe je ke stažení na Google Play i v App Store. Ukládat do ní můžete prakticky všechny druhy klíčů, jak rezidenčních, tak od motorových vozidel (automobilů, motorek, skútrů či nákladních vozů). Za měsíční poplatek pouhých 25 Kč (tedy 300 Kč ročně) si můžete takto nechat uložit až 15 libovolných klíčů. Navštivte stránky www.mojeklice.com, kde najdete všechny české i zahraniční klíčařské provozovny zapojené do služby MYKEYS Safe.