Dostatečné překrývání je nutnost. Jinak fólie ztratí svůj efekt. V ideálním případě by se jednotlivé vrstvy fólie měly překrývat o minimálně 10 cm, a to jak ve směru délky střechy, tak i ve směru její šířky. Když budete počítat, kolik fólie na vaši střechu budete potřebovat, nezapomeňte tedy na tyto překryvy.

Jak na to? Podívejte se na montáž střešní fólie rukama odborníka:

Zdroj: Youtube

Jak si vybrat? Čtěte návody a nechte si poradit

Obrovské množství druhů a typů vás ale může zarazit. Jak si vybrat? Klíčová může být třeba cena, ale odborníci doporučují, že šetření se nevyplácí. Pak budete střechu rozebírat a stavět znova. „Levnější fólie na běžnou střechu stojí zhruba do deseti tisíc korun. Ta dražší do dvaceti tisíc,“ říká Michal Ponec, manažer marketingu společnosti Betonpres.

Zvažte také sklon vaší střechy a typ střešní krytiny. Pro kovové střechy je vhodné zvolit fólii s vysokou odolností proti UV záření, zatímco pro šindelové střechy je vhodná fólie s lepivou spodní stranou, která snadno přilne k povrchu.

Jak už asi chápete, není to jednoduchá věc a chce to výběru věnovat trochu péče. Od správně vybrané fólie se pak odvíjí i minimální požadovaná délka překrytí. Ve specializovaném obchodě vám však jistě dobře poradí. Nebojte se zeptat.

Zdroj: dumazahrada.cz, stavba.tzb-info.cz, stavebni-vzdelani.cz