Původní chata nabízela jen obytný prostor s kuchyní a vyvýšené patro na spaní. Dokud sem majitelé jezdili jen na víkendy, bohatě jim to stačilo. Ale pokud se tu chtěli usadit natrvalo i se dvěma dospívajícími dcerami, s chatou se muselo něco provést.

Někoho by napadlo starý objekt zbourat a postavit nový, o poznání větší. Architekti ze studia Bourgeois/Lechasseur přišli s jiným nápadem. Malou chatku zachovali a přistavěli k ní její zvětšenou kopii, která působí jako její "větší sestra". Obě stavby jsou propojeny proskleným průchodem, jenž kromě své spojovací funkce navíc napomáhá k prosvětlení interiéru.

V původní chatce se zvětšila okna a posílila izolace. Kuchyň a jídelní kout zde zůstaly, vyvýšené patro nyní slouží jako ateliér umělecky založené paní domu. Ve "větší sestře" bylo zbudováno plnohodnotné patro s kanceláří a pokojíky pro dcery. V přízemí mají ložnici rodiče i jejich miláčci na čtyřech kolech. Ano, je tu garáž. Hned vedle ložnice. Někomu to zkrátka nevadí...

V samém srdci projektu rodina zasadila strom. Ten má být symbolem nového začátku staré nemovitosti i nového rodinného bydlení uprostřed nádherné horské krajiny.

Architekt: Bourgeois / Lechasseur architects // Foto kredit: Maxime Brouillet // Zdroj: www.v2com-newswire.com