Řešení je vlastně velmi jednoduché. Stačí rádio přesunout do zdi, do běžné elektroinstalační krabičky ke spínači, či zásuvce nebo úplně samostatně. Rádiem se rozumí zesilovač s tunerem FM z nabídky společnosti ABB. Tento nový přístroj umožňuje naladit a do své paměti uložit až 8 stanic z FM pásma 88 - 108 MHz (názvy stanic se zobrazují) a s využitím pomocných zařízení lze také připojit externí zdroj zvuku (MP3 přehrávač apod.), který se poté objevuje jako devátá stanice.

Zesilovač je vybaven displejem s RDS informacemi a podsvětlením, jehož režim lze nastavovat – stále zapnuto, stále zapnuto nebo automatické vypnutí po 20 vteřinách. Důležitou vlastností je způsob napájení – zesilovač má svůj interní zdroj a připojuje se přímo na 230 V, tedy bez nutnosti složitého drátování a jeho instalaci zvládne každý elektrikář a lze relativně snadno přidat i do stávající elektroinstalace. Anténu nahrazují vodiče k reproduktorům, příp. lze připojit dodatečnou anténu v podobě samostatného vodiče pod omítkou. Velkým krokem směrem k uživatelskému komfortu je ovládání pomocí krytu s tzv. plovoucí klapkou, které je velice jasné, jednoduché a příjemné včetně nápovědy.

Díky jednoduché koncepci a snadnosti užívání a montáže je toto „rádio“ předurčeno právě pro malé a jednoduché instalace zejména v kuchyních, koupelnách nebo WC. V případě využití v jiných prostorách např. ložnicích lze využívat i funkci buzení nebo funkci „sleep“, tj. hudba na usnutí.

K zesilovači je možno připojit jeden nebo dva reproduktory různých typů. Nejjednodušší je reproduktor zapuštěný (2 W), který lze umístit do rámečků jako samotný zesilovač. Pro větší místnosti lze použít reproduktor vestavný (6 W) pod omítku nebo do stropních podhledů, který existuje i v provedení do vlhkých prostor (např. sauny).

Zesilovač si lze vybrat v několika designových řadách spínačů a zásuvek ABB v mnoha barevných kombinacích.

Pro rozsáhlejší instalace rozvodu zvuku v bytě, či domě lze pak tento zesilovač s digitálním tunerem kombinovat s dalšími přístroji systému Audioworld.

Více na www.abb-epj.cz.