V Praze je dnes velmi žádaný půdní prostor, který se dá zrekonstruovat a vytvořit z něj velmi kvalitní bydlení ve velmi příjemné dostupnosti do centra. Stejně tak tomu je i v tomto případě – nádherný půdní prostor na Praze 6 realizovala společnost SNEO. Je to jen jeden z dlouhé řady půdních bytů, které tato společnost na Praze 6 postupně přetváří.

Developer se rozhodl tento byt zařídit jako vzorový. Jde tedy o půdní garsonku, která sice nemá mnoho podlahové plochy, ale dokonale ukáže možnosti půdních vestaveb.

rekonstrukce podkroví

Ivo Prokel dostal za úkol vyřešit interiér, který navazoval na již vytvořený stavební projekt. Cílovou skupinou je single žijící člověk, nebo mladý pár. Hlavní obytný prostor tak musí nabídnout řešení kuchyně, jídelního místa, místa pro odpočinek, prostoru pro spánek, a zajistit dostatek příležitostí pro úložné prostory.

Za vstupními dveřmi je prostorné zádveří s jednoduchým, ale vtipným věšákem na kabáty. Odtud se vstupuje do koupelny s toaletou osvětlenou jednoduchým střešním oknem. Ta je také prostorná a vešla se sem i dlouhá vana.

Další dveře z předsíně vedou do hlavního obývacího prostoru. Zde jsou jednotlivé sekce od sebe nenápadně odděleny. Pod oknem je například velké dvoulůžko, které je od pracovního koutu oddělené japonskou stěnou. Obývací část vymezuje komoda se sedačkou.

Jídelní stůl zde nahrazuje vysoký barový pult pro dvě osoby, které sedí na barových židličkách. Vestavěná bílá kuchyňská linka prakticky splývá s okolní stěnou, protože nad překladem a vzduchotechnikou je vestavěná skříň přístupná po posuvném žebříku. Tím se vtipně využije místo v podkroví a uvolní se místo v interiéru.

Ivo Prokel - interiérový designér

Spoluautor úspěšného pořadu České televize Bydlení je hra. Tyto realizace interiérů oslovily velký okruh diváků, a mnozí z nich se následně stali i jeho klienty. Není divu, že vzniklo také interiérové studio, sdružující několik zkušených architektů a designérů. Takto silný tým úspěšně řeší přání klientů v rámci celé České republiky i Slovenska.

Interiérové studio Ivo Prokel zajišťuje i kompletní realizaci návrhu interiéru, jehož součástí je výběr a položení podlah, kompletní realizace koupelen, výroba nábytku na míru, výroba atypických kuchyní, realizace osvětlení interiéru, vybavení textilem a doplňky atd.

https://www.ivoprokel.cz