Ano, je pravda, že zastavět zásuvky nábytkem nebo mít spínač osvětlení jinde než u dveří není příliš praktické. Nemluvě o problémech nad sekáním drážek pro kabely nových spínačů při rekonstrukcích, přestavbách příček nebo bourání panelákových jader.

Většinu výše popsaných problémů můžete vyřešit použitím bezdrátových radiofrekvenčních vysílačů (RF), kdy můžete vypínač osvětlení, příp. žaluzií umístit kamkoliv chcete. Stačí jej jednoduše nalepit, kam potřebujete. Když si u novostavby dopřáváte velké prosklené plochy, můžete i zde využít komfortu RF spínání a mít ovládání světel po ruce. Pokud se dispozice změní, přilepíte spínač jinam.

Taky vaše ratolest v noci vstává z postýlky a potmě si nechce dojít na toaletu? Přilepení RF spínače např. na pelest postele nebo noční stolek takový „problém“ hravě vyřeší. Druhá část RF řešení – přijímače ovládající připojené spotřebiče se snadno umístí do podhledu, instalační krabice či svítidla.

RF ovládání přináší nejen praktičnost, ale i komfort. Ve spojení s dálkovým ovladačem můžete ovládat osvětlení odkudkoliv. Na rozdíl od infračervených ovladačů proniká RF signál i překážkami. Toto řešení pro rekonstrukce, modernizace i rozšíření elektroinstalace je nově k dispozici v oblíbeném moderním designu Neo® s podsvětlenými tlačítky spínače. Možnosti RF a dálkového ovládání můžete také využívat v designech Tango®, Element®, Time® a Time Arbo® z nabídky tradičního českého výrobce ABB. Není tak problém doplnit elektroinstalaci novým spínačem přesně v tom designu, ve kterém máte stávající elektroinstalaci.

Další informace naleznete na www.abb.cz/elektropraga.

-ABB-