Hned vedle kamene patří dřevo k nejčastěji používaným materiálům v interiéru. A není divu – je krásné, elegantní a nadčasové. Do vašeho domova vnese pocit klidu, pohody a útulna. Současně dokáže zdůraznit styl, ve kterém je váš dům či byt zařízen – a nemusí se jednat o provensálský, rustikální nebo venkovský styl bydlení.

Hnědá barva v interiéru působí hřejivě

Spousta milovníků přírody si svoje bydlení bez dřeva nedokáže představit. Zatímco jeden má doma dřevěné rámečky na fotografie, další nepohrdne kvalitním dřevěným nábytkem a ti největší milovníci si dřevem klidně obloží všechny stěny v domě.

Po dřevu často sahají také milovníci plastu, kovu či skla, zejména ve chvílích, kdy touží svůj interiér trochu zútulnit a zahřát. Dřevo tohoto efektu dosáhne bez problémů. Dřevo v různých odstínech vždy působí teple, navíc je příjemné na dotek.

Jak by mělo dřevo vypadat?

To, jaké dřevo ve svém interiéru použijete, záleží jen na vás. Někdo může dát přednost leštěnému dřevu, které působí luxusním dojmem, v současnosti je však trendy hlavně přírodní dřevo. Takové, které je jen lehce opracované, případně je na něm ponechána kůra (to platí hlavně u dekorací).

Zdroj: Youtube

Jak se dřevem v interiéru pracovat?

Největší milovníci dřeva nedají dopustit na obklady stěn, zde si však dejte pozor na odstín dřeva, světlé barvy prostor opticky zvětší, ty tmavé jej zase zmenší. Nemusíte nutně obkládat všechny stěny, hezky vypadá i obklad jedné. Velmi oblíbené jsou také dřevěné podlahy, například ve formě parket.

Pokud jsou na vás obklady příliš výrazné, můžete se zaměřit na hezký dřevěný nábytek, případně na dekorace. Pokud si nevíte rady, podívejte se na naši inspiraci, určitě se vám zde něco zalíbí.

Zdroj: Westwing