Vypáčení není snadné

Na rozdíl od klasických dveří je vypáčení bezpečnostních verzí velmi problematické, často nemožné. Alespoň tedy za běžných podmínek. Většina zlodějů si vždy předem vytipuje, kam se vloupá. Když narazí při svém průzkumu na bezpečnostní dveře, obvykle si tuto adresu ze svého seznamu škrtnou.

Skutečně šikovní kriminálníci mají většinou schopnosti i nářadí k tomu, aby se jim nakonec průnik povedl i skrze opravdu dobře zabezpečený vchod. Problém spočívá v tom, že svou práci musí udělat rychle, a hlavně tiše.

Každý máme nějaké sousedy a ti v případě hlučného pokusu o vloupání bývají často lepší než ten nejmodernější alarm.

Nedají se prokopnout

I základní bezpečnostní dveře by nemělo být možné prokopnout. Neskládají se totiž pouze z dřevotřísky, ale rovněž i z dalších, mnohem houževnatějších materiálů. Nejčastěji se k jejich výrobě používá kov, případně i některé z masivních dřevin.

Protipožární verze

Většina lidí si bezpečnostní dveře spojuje pouze s protekcí proti nevítaným návštěvníkům, nicméně ty mohou fungovat z velké části také jako protipožární ochrana.

Některé modely jsou tudíž schopné zadržet plameny i na desítky minut, což v konečném důsledku může ochránit majetek, případně dokonce životy. Je však potřeba pořídit si dveře, které protipožární úpravu mají.

Protihluková bariéra

Bezpečnostní dveře fungují docela dobře jako protihluková bariéra. Kdo má hlučné sousedy, případně výtah hned u vchodu, ten zrovna tuhle vlastnost jistě ocení. Dveře tohoto typu si lidé pořizují také do jednotlivých pokojů, typicky třeba do pracovny nebo ložnice.