Dnes můžete světla rozsvítit mnoha způsoby. Mezi vcelku rozšířené způsoby patří vedle klasického vypínače také tlesknutí, udělení pokynu nebo také pouhý váš pohyb. Světla se senzorem pohybu jsou navíc praktická. A to hned z několika důvodů.

Světlo se senzorem pohybu šetří energii

Jako první důvod lze uvést, že světla s pohybovým čidlem zpravidla šetří energii a tím pádem i vaše peníze. Proč? Jednoduše proto, že svítí jen v momentě, kdy se v místnosti nacházíte, respektive když se v ní pohybujete.

Občas se totiž může stát, že při odchodu z místnosti zapomenete za sebou zhasnout. Něco takového se vám se světlem se senzorem pohybu nestane a nemusíte to vůbec řešit. Světlo se po určitém intervalu, který si často můžete sami nastavit, zhasne. Světlo tak svítí, jen když má a má to smysl.

Kde lze pohybová čidla použít?

Odpověď je jednoduchá. Téměř všude. Světla se senzorem pohybu se často využívají jak u světel venkovních, tak interiérových.

Klasickým příkladem, kde najdeme pohybová čidla u exteriérových svítidel, jsou ta u vchodových dveří. V samotném interiéru se pak lze s pohybovými čidly setkat na mnoha místech, nejčastěji však na chodbách nebo toaletách. Zde se používají především z hygienických důvodů.

Nastavte si parametry světel sami!

Výhodou tohoto typu světel je v neposlední řadě to, že mnoho jejich parametrů si můžete nastavit sami tak, aby vám co nejvíce vyhovovaly.

Tak například časový interval. Velmi často můžete sami určit, po jaké době se má světlo samo vypnout. Dále se tato svítidla liší podle šíře zorného pole, které monitoruje pohyb v okolí. Lze najít zorná pole v rozsahu 100°, ale dostupná jsou i ta, kde je zorné pole 360°. Dále lze nastavit i to, na jakou vzdálenost má být pohyb snímán.

Jak už to tak u světel bývá, jejich parametry můžete často měnit skrz aplikaci, kterou si nainstalujete do svého mobilního telefonu.

Zdroj: dekolamp.cz