Kladete si pokaždé, když vás pes žere trávu, otázku, zda to pro něj není nebezpečné? Odpověď zní ano i ne. Záleží na příčinách, proč to váš pes dělá, dají se lehce vypozorovat. Sledujte, jak často si trávu dopřává nebo zda ji hltá či pouze přežvykuje.

4 důvody, proč pes žere trávu

1. Není mu dobře

Pes žere trávu, když ho bolí žaludek nebo mu není dobře. Když rychle hltá dlouhá stébla trávy, lechtá se tím na patře a snaží se tak vyvolat zvracení. Pokud je pes po vyzvracení v pořádku a chová se normálně, nemusíte se bát dalších problémů. Zkrátka mu jen jídlo nesedlo. V případě, že se pes dáví a nejde mu obsah žaludku vyzvracet, vyhledejte veterináře.

2. Doplňuje vitaminy

Psi s nevyváženou stravou žerou trávu, aby si zpestřili jídelníček. Doplňují si tak chybějící vitaminy. V tomto případě žerou trávu pravidelně, poctivě ji přežvykují a nezvrací ji. Zkuste se tedy zamyslet nad tím, čím psa krmíte, a do jídelníčku zařaďte granule s vyšším obsahem vlákniny. Pokud je v jeho stravě vše v nejlepším pořádku, ale i tak se pořád pase, může jít o pouhý zlozvyk nebo chuťové preference.

3. Má prostě chuť

Ačkoliv je pes masožravec, může si pochutnávat na trávě stejně tak, jako my na salátu. Může jít pouze o jeho gurmánské choutky. Dejte si ale pozor na to, aby váš čtyřnohý miláček té trávy nespásal příliš anebo ji nejedl příliš často, může si tím totiž přivodit gastritidu. Dbejte také na to, aby tráva, kterou s chutí občas pozře, nebyla chemicky ošetřena.

4. Nudí se

Pokud se váš pejsek na zahradě nudí, může začít z nudy žrát trávu ve velkém. Abyste odlákali jeho pozornost od žvýkání trávy, pořiďte mu hračky, které ho zabaví a zpříjemní pobyt venku.

Zdroj: pupiky.cz, hillspet.cz