Levandule zklidňuje duši a smysly. Pomůže vám uvolnit napětí, prý zmírňuje depresivní pocity i stres. Navíc má léčivé účinky na dýchací cesty a pomáhá ke klidnému spánku. Levanduli najdete ve formě sirupů, medů, olejů, koření, čajů a mnohem více. My si dnes řekneme, v čem jsou výjimečné zrovna polštáře.

Kouzlo levandulových polštářů

Tyto polštáře jsou klíčem k rychlému usínání. Obsahují sušenou levanduli. Když ji celou noc dýcháte, působí na vaši nervovou soustavu a tím zklidní váš organismus. Dobrý spánek zaručen.

Zároveň, pokud vás trápí rýma nebo bolesti hlavy, levandulová vůně vám pomůže tyto obtíže zmírnit. Inhalace levandulové vůně pomáhá i při migrénách nebo stresu a nervozitě. Čeká vás další den nepříjemná zkouška? Levandulový polštář vás zklidní a pomůže vám usnout a prospat celou noc.

Pro koho není levandule vhodná?

Obtíže můžou nastat, pokud máte třeba nízký tlak. Zároveň se jí spíš vyhýbejte v těhotenství, nebo pokud máte epileptická onemocnění. Levandule snižuje krevní tlak – což je skvělé pro zklidnění a spánek, ale pokud máte nízký tlak přirozeně, není vhodné ho ještě více snižovat.

Zdroj: emi.cz