Tahle lokalita byla založena už ve třináctém století. Pak toto panství vlastnil Thomas Cromwell, který byl kvůli domluvenému nešťastnému manželství tehdejšího panovníka Jindřicha VIII. s Annou z Cleve nařčen z velezrady a následně popraven. V roce 1540 pak jeho majetek koupil sir George Throckmorton, který proti němu u soudu svědčil, a to za pouhých 774 liber. Celou tu dobu zde tato stodola stála a je vedena ve vedení majetku obou majitelů.

Moderní historie ale má jiná dvě jména. Manželé Paul a Anna Harveyovi koupili nemovitosti na panství a postupně je renovují. Jak hrad Oversley, tak i stodolu. Tu rekonstruovali několik let, a to opravdu pečlivě. Tak starý dům potřeboval opravdu velkou péči, takže sháněli i stejně staré ohromné trámy, které by nahradily už shnilé kusy.

Výsledek je úžasný. Třípatrová stodola s luxusním interiérem má úžasný výhled do kraje. Stodola stojí sice jen 106 metrů nad mořem, ale ze své pozice shlíží do nížiny, která zahrnuje celkem pět hrabství! Uvnitř domu pak najdeme citlivě zrestaurovaný, a přesto moderní interiér jednadvacátého století. Vždyť tu je například elektronicky kontrolovaný osvětlovací systém, parní sauna nebo nejmodernější a na západě dnes velký hit v podobě vodovodního kohoutku, který má v sobě zabudovaný rychloohřívač vody, takže z kohoutku teče na vyžádání vařící voda.

Cena stodoly po rekonstrukci je ale také úžasná. Cení si ji na dva miliony liber, což je v přepočtu přes šedesát milionů korun.