Dům, kde Peter Straub žil téměř třicet let a napsal zde své nejprodávanější romány, se nachází na horním okraji West Side Manhattan. Zvenku sice může působit starodávně a možná trochu tajemně, ale uvnitř je to nádherné prosvětlené sídlo, vzdušné a velmi moderně zařízené.

V domě se nachází šest ložnic a pět koupelen, samozřejmě obývací pokoj a pracovna, jídelna propojená s kuchyňským koutem, jenž je velmi moderně vybaven. Místnosti mají okna od podlahy až ke stropu, takže do pokojů vniká velké množství slunečního světla. Kromě toho je dům zařízen nábytkem jen minimalisticky, takže pokoje působí opticky větší a prostornější.

Celková užitná plocha domu je 550 metrů čtverečních a zahrnuje v sobě také velmi pěkně upravenou soukromou zahradu, takže stačí vyjít za dům a jste v zeleni, abyste se mohli nadechnout čerstvého vzduchu. Kromě toho je dům vybaven centrální klimatizací, což se zejména v období léta v rozpáleném New Yorku může hodit.

Spisovatel Peter Straub, kterému je dnes 75 let, byl ve svém okolí znám tím, že ze své nádherné rezidence vždy pravidelně téměř třicet let, kdy tu bydlel, chodil na vycházky do nedalekého Central Parku. Jestli tu sbíral inspiraci pro své filmy, se můžeme jen domnívat, ale je jasné, že toto místo měl velmi rád.

Mezi Straubova nejvýznamnější díla patří Koko, Černý dům, Domy bez dveří, Julie, Ghost story, Talisman nebo Tajemství. Společně se Stephenem Kingem, se kterým ho pojí dlouholeté přátelství, patří k nejvýznamnějším autorům fantasy žánru.