Britský miliardář Richard Branson se svým obchodním partnerem Bretem Godfreyem, jinak generálním ředitelem letecké společnosti aerolinie Virgin Blue, vystavěl luxusní soukromé výletní středisko na ostrůvku poblíž městečka Tewantin v Austrálii. Tento „mírotvorný“ ostrov Makepeace Island u pobřeží Queenslandu je možné si pronajmout. Jde totiž o jakési podnikové rekreační zařízení firmy Virgin. Jenže abyste mohli být jen na týden jeho pány, není od věci mít na účtu šesticifernou sumu, pronájem na noc pro 9 lidí totiž stojí téměř 190 000 Kč, pro 22 pak zhruba 330 000 Kč!

Makepeace Island má tvar srdce a pro své návštěvníky je zde přichystané bydlení v rádoby domorodém duchu v chýších pod palmami, ovšem v luxusním provedení. Relaxační centrum a osvětlený bazén jsou samozřejmostí. Majitelé také lákají zájemce na lákavě vyhlížející pokrmy a jistě i prvotřídní a nevtíravé služby. K odpočinku patří také hry, jako třeba tenis, šachy, kulečník, případně četba v závěsném křesle. Atmosféru klidu pak doplňuje sochařská výzdoba v buddhistickém stylu.

Vraťme se tedy k zajímavějšímu z majitelů. Sir Richard Branson je britský dvaašedesátiletý miliardář, který za vybudování celosvětové značky Virgin přijal před 13 lety šlechtický titul z rukou prince Charlese. Branson se narodil 18. července 1950 v rodině britského právníka. Od dětství trpí krátkozrakostí a dyslexií, což se negativně projevilo na jeho působení ve škole. V 16 letech založil časopis Student, v 17 odchází ze školy. Ve dvaceti letech začíná s prodejem desek na dobírku pod značkou Virgins.

V roce 1972 zakládá nahrávací společnost Virgin records, která nahrává osobnosti jako třeba Mike Oldfield nebo Phil Collins, z hudebních skupin pak třeba Sex Pistols či Rolling Stones. V roce 1992 musel prodat Branson Virgin records za 15 miliard Kč, aby nezkrachovali aerolinky Virgin Atlantic Airways. Značka Virgin má dnes hodnotu přes 145 miliard korun a zahrnuje více jak 400 společností podnikajících v každém myslitelném i nemyslitelném oboru. Jako operátora si můžeme zvolit Virgin Mobile, peníze si vybrat u Virgin Money, poté jít o kus dál a koupit si za ně auto u Virgin Cars. Pokud se nám auto rozbije, můžeme použít vlakovou dopravu Virgin Trains a ti nejbohatší si za pár let budou moci zaletět do vesmíru s firmou Virgin Galactic. Majetek sira Richarda Bransona se odhaduje na 70 miliard Kč.