Masovo-zeleninové sušenky si váš pes zamiluje. Nejenomže mu zachutnají, ale zároveň mu i dodají notnou dávku vitaminů. Jak na ně? Budete potřebovat dětskou masovo-zeleninovou přesnídávku, vejce, mrkev, celer a ovesné vločky.

V první řadě nastrouhejte najemno jednu celou mrkev a menší kousek celeru. Přidejte jedno vejce, hrnek ovesných vloček a celou přesnídávku. Hmotu promíchejte a nechte dvacet minut odležet v lednici. Čím důkladněji těsto promícháte, tím lépe, dejte tomu tedy dostatek času.

Začněte si předehřívat troubu na 180 °C. Hned poté z hmoty vytvarujte placičky nebo kuličky. Můžete rukou nebo lžící, podobně jako noky do polévky. Případně můžete těsto vyválet do placky a sušenky vykrájet formičkami na cukroví. Velikost volte podle toho, jakého máte pejska. Jinou sušenku ocení vlkodav a jinou čivava.

Když máte sušenky hotové, vyložte plech pečicím papírem a položte na něj sušenky. Pečte 15 minut. Nezapomeňte nechat sušenky pořádně vychladnout, než je dáte pejskovi!

Sušenky neskladujte déle než týden, umístěte je do staré zavařovací sklenice a do tmy.

Je libo trochu experimentování?

Pokud vás jedny sušenky omrzí, nebojte se vyzkoušet jiné. Postup je obdobný, jen suroviny se liší. Výborné jsou i sušenky z ovesných vloček, mrkve, banánu, vejce a čerstvé petrželky. Dokonce i banánové sušenky váš pes bude milovat. Banán totiž posiluje nervovou soustavu a pomáhá budovat silné kosti. Rozmačkejte jeden banán, smíchejte s hrnkem celozrnné pšeničné mouky, doplňte o lžičku kokosového oleje a směs je na světě! Kokosový olej pomáhá obnovovat střevní mikroflóru a funguje jako přírodní antibiotikum!