Půdní schody umožňují snadný a bezpečný vstup na půdu bez nutnosti pořízení nákladných stacionárních schodů, které zabírají spoustu místa. Půdní schody splňují všechny technické požadavky a bezpečnostní normy, a zajišťují maximální komfort při používání.

V nabídce jsou dostupné skládací schody s dřevěným nebo kovovým žebříkem, a také stahovací modely. Všechny druhy půdních schodů FAKRO nepotřebují při rozložení žebříku mnoho prostoru, a po složení se „schovají“ ve stropě. Takto šetří místo v místnosti, ve které jsou namontovány.

Inovativní řešení použitá ve schodech přináší významný komfort při používání. Řádná konstrukce mechanismu odlehčujícího poklop, a u některých typů také žebřík, usnadňuje manipulaci s nimi.

Půdní schody FAKRO výrazně ovlivňují úsporu tepelné energie v domě. Kromě energeticky úsporných jsou dostupné také termoizolační půdní schody, které jsou obzvláště vhodné pro nízkoenergetické a pasivní stavby. Nabídka zahrnuje také speciální protipožární schody s požární odolností 60-120 minut (v závislosti na modelu).

Mezi oblíbené modely patří např. super termoizolační schody LWT.

Super termoizolační půdní schody LWT Thermo (součinitel prostupu tepla schodů U=0,51 W/m2K) jsou vhodné k využití v energeticky úsporných stavbách. Jsou vybaveny dřevěným skládacím žebříkem a poklopem s tloušťkou 8 cm (tloušťka termoizolace 7,4 cm). Díky vynikajícím parametrům mají značný vliv na úsporu tepelné energie v budově. Ideální do míst, kde je velký teplotní rozdíl mezi obytným podkrovím a nevytápěnou půdou.

Montáž půdních schodů je velmi rychlá a jednoduchá. Montážní systém umožňuje snadnou montáž ve dvou osobách a přizpůsobení délky žebříku výšce místnosti. Schody jsou zákazníkovi dodávány kompletně smontované a nevyžadují žádné další předmontážní činnosti.

Pro zvětšení pohodlí používání a urychlení montáže je k půdním schodům FAKRO dostupné příslušenství, např. krycí lišty, dodatečné stupně, bezpečnostní zábradlí, madla nebo také izolační a montážní sady.