„Samotná parcela byla složitá, a navíc jsme netušili, co bude stát vedle. V takovém případě se musí počítat s tím, že hlavní výhledy jsou do zahrady a končí u plotu,“ vysvětluje Jan Tesař z architektonické kanceláře Stempel & Tesař architekti.

Dům se zdá na první pohled prostý jako kostka na hraní, ale při podrobnějším zkoumání překvapí rafinovanými detaily, jako jsou kromě různých úrovní podlah i zajímavě řešené podhledy v rozdílných výškách nebo třeba úložné prostory kuchyňské linky. Většina vybavení byla navržena a vyrobena na míru a pro interiérové doplňky včetně světel architekti preferovali české výrobce. Jak to dopadlo? Skvěle. Sami uvidíte. Dům si budete moct projít v časopisu Dům&Zahrada, který vychází 15. prosince.

Stempel & Tesař

Stempel & Tesař

Architektonické studio Stempel & Tesař architekti založil profesor Ján Stempel a ke spolupráci přizval o generaci mladšího partnera Jana Tesaře. Ve své práci se řídí krédem: Dům je pro nás jako dítě, nelze jej v žádné fázi odložit. Neopouštíme jej ani po dokončení. Zajímá nás, jak slouží a stárne.

www.stempel-tesar.com

Zdroj: časopis Dům&Zahrada