Jak pěstovat čerstvou zeleninu přímo u sebe doma? Ať už bydlíte v bytě, nebo domě s terasou či balkonem, rajčata v květináči jsou skvělým řešením! V následujících odstavcích se podíváme na to, jak vybrat ty pravé odrůdy a jak zajistit, aby vaše rajčata hojně rostla.

Jak pěstovat rajčata ze semen?

Zdroj: Youtube

Vyberte si správnou odrůdu

Výběr rajčat je prvním a nejdůležitějším krokem. Na webu radimejak.cz doporučují vyšlechtěná balkonová rajčata, která jsou ideální pro pěstování na balkoně nebo terase. Mezi oblíbené odrůdy patří Micro Tom, Red Robin, Bogus Fruchta, Black Cherry, Green Tiger, Tumbling Tom Red, Tumbling Tom Yellow, Aztek, Vilma a Karla, Pillicino F1, Perun, Toro F1, Torino F1 a Start S F1.

Použijte opravdu velké květináče

Na webu sazenicka.cz doporučují použít dostatečně velký květináč pro pěstování rajčat, ideálně s rozlohou 30 cm² nebo více. Dbejte také na kvalitní zeminu a dobré odvodnění.

Tajemství šťavnatých rajčat přímo z vašeho květináče!

Pravidelně je zalévejte, ale pozor, abyste rajčata neutopili. Zajistěte, že budou mít dostatek sluníčka (alespoň 6-8 hodin denně). Pokud se začnou rajčata kroutit a ohýbat, přivažte je k tyčkám. Nezapomeňte je také hýčkat hnojivem s fosforem a draslíkem, které je pro ně něco jako ten nejlepší "gurmánský pokrm", a to každých 10-14 dní. Těšte se na nádhernou úrodu rajčat, která vám bude závidět celé okolí!

Zdroj: radimejak.cz, sazenicka.cz