V jednoduchosti je síla. Využijte jedinečné aroma čerstvých rajčat, která jsou zajímavá nejen barvou. Určitě po nich nepřiberete, a protože mají minimum cukrů, můžou si na nich pochutnávat rovněž diabetici. Dále nabízí vlákninu, vitaminy B, C, E a K a minerální látky (například draslík, fosfor, vápník a hořčík).

Suroviny: 400 Penne Rigate Panzani, 1 kg zralých rajčat, 2 červené cibule, 60 g olivového oleje, 1 svazek čerstvé bazalky, 100 g cherry rajčat, sůl, pepř, parmazán

Postup: Na rozpáleném oleji v pánvi orestujte cibule pokrájené na proužky. Přidejte rajčata pokrájená na kostičky. Osolte, opepřete a zvolna vařte, aby se odpařila téměř veškerá voda. To bude trvat asi 15 minut. Mezitím si uvařte penne podle návodu na obalu.
Do připravené omáčky přidejte na polovinu rozkrojená cherry rajčátka, těstoviny a nahrubo nasekanou čerstvou bazalku, krátce provařte. Servírujte posypané strouhaným parmazánem.

Zdroj: Panzani