Máte už dost toustů se sýrem a šunkou? Pak vyzkoušejte novinku v podobě sladkých francouzských toustů. Sice se nejedná o nejzdravější jídlo s minimem kalorií, jedno je však jisté – tuhle dobrotu si zamilujete!

Stejně jako spousta jiných pokrmů i francouzské tousty patřily k jídlům, které se připravovaly „v nouzi“. Tedy ve chvílích, kdy bylo třeba spotřebovat starší pečivo.

Recept na francouzské tousty (2 porce)

Budete potřebovat:

4 krajíce bílého toustového chleba, 2 vejce, ¼ hrnku plnotučného mléka, 1 lžičku mleté skořice, 1 lžíci cukru, máslo na smažení, moučkový cukr na posypání.

Na skořicové máslo – 50 gramů změklého másla, 1 lžičku vanilkového cukru, 25 gramů cukru krupice, 1 lžičku skořice.

Postup:

Nejprve si připravte skořicové máslo – smíchejte dohromady máslo, vanilkový cukr, krupicový cukr a skořici. Vše smíchejte dohromady v krémovou pastu.

Nyní polovinu krajíců chleba natřete silnější vrstvou tohoto másla a přiklopte dalšími krajíci. Přimáčkněte k sobě.

V míse si vyšlehejte vejce, mléko, skořici a cukr. Na pánvi si rozpusťte máslo. Do vaječné směsi na chvíli vložte své tousty z obou stran, aby byl chléb celý obalený v této směsi. Nyní sendviče vkládejte na pánev, z každé strany opékejte 2 minuty, dokud nezezlátnou.

Podávejte horké a posypané moučkovým cukrem.

Zdroj: ireceptar.cz, dobroty.cz