Stručný souhrn z článku:

  • Recept na špagety se žampionovou omáčkou s anglickou slaninou a smetanou, krémové špagety s citronovou omáčkou s krémovým sýrem a parmazánem, a špagety s rajčatovou omáčkou a tuňákem.
  • Všechny recepty vyžadují přibližně 20 minut na přípravu a jsou jednoduché na vytvoření, s důrazem na svěží přísady a jednoduché postupy.
  • Každý recept nabízí odlišnou chuťovou variantu, od bohaté a krémové, přes osvěžující a lehkou, až po výraznou a pikantní.

Tento souhrn byl vytvořen pomocí AI a je kontrolován redakcí.

Žampionová omáčka se slaninou

Doba přípravy: 20 minut

Ingredience:

  • 200 g čerstvých žampionů (nebo jiných hub)
  • 150 g anglické slaniny
  • 1 menší cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • sůl, pepř
  • čerstvá petrželka


Příprava:

1) Slaninu nakrájejte na kostičky, žampiony na tenké plátky. Cibuli nasekejte najemno.

2) V pánvi osmahněte slaninu, po pěti minutách přidejte cibuli a žampiony a vše orestujte.

3) Jakmile budou žampiony měkké, vlijte do pánve smetanu a stáhněte plamen.

4) Přidejte prolisovaný česnek a provařte do zhoustnutí. Osolte a opepřete.

5) Omáčku promíchejte se špagetami a při podávání posypte petrželkou.

Jak vaří houbové těstoviny Jamie Oliver? Ve videu najdete jeho postup krok za krokem:

Zdroj: Youtube

Krémová citronová omáčka

Doba přípravy: 20 minut

Ingredience:

  • 200 g krémového sýra typu lučina
  • 1 menší cibule
  • citronová kůra z jednoho citronu (chemicky neošetřeného)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • parmazán
  • sůl, pepř
  • čerstvá pažitka, petrželka nebo bazalka


Příprava:

1) Cibuli nasekejte na drobno.

2) V pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje a lžíci másla a na mírném plameni orestujte cibuli dorůžova.

3) Vmíchejte krémový sýr a 3 lžíce vody, v níž se vaří těstoviny.

4) Přidejte dvě lžíce strouhaného parmazánu a citronovou kůru.

5) Promíchejte se špagetami a při podávání posypte strouhaným parmazánem a nasekanou bylinkou.


Rajčatová omáčka s tuňákem

Doba přípravy: 20 minut

Ingredience:

  • 2 konzervy tuňáka ve vlastní šťávě
  • 1 plechovka krájených loupaných rajčat (nebo 400 g rajčatové passaty)
  • 1 větší cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce krupicového cukru
  • sušené chilli (lze vynechat)
  • čerstvá bazalka (lze vynechat)
  • 2 lžíce olivového oleje


Příprava:

1) Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno.

2) V pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli do lehce zlatavé barvy.

3) Přidejte nasekaný česnek, rajčata, špetku chilli a cukr. Promíchejte a nechte 5 minut provařit.

4) Tuňáka slijte, vidličkou natrhejte na větší kousky a přidejte do omáčky.

5) Omáčku promíchejte se špagetami a posypte bazalkou.

Zdroj: www.bbcgoodfood.com, pinchofyum.com, www.bbcgoodfood.com