Valentýn je za rohem. A to znamená, že je nejvyšší čas vymyslet, čím potěšíte své nejmilejší polovičky (to ale můžete dělat i v průběhu celého roku). Pokud si chcete užít fajn den, není nic jednoduššího než upéct vynikající Red Velvet dort. A jak na to?

Recept na Red Velvet

Budete potřebovat:

Dortový korpus:

500 g hladké mouky, 225 g másla, 300 g cukru, 30 g kakaa, 4 vejce, 2 lžičky vanilkového extraktu, 450 ml podmáslí, 1 lžička červeného potravinářského barviva, 3 lžičky vinného octa, 2 lžičky jedlé sody, 1 lžička soli

Krém:

400 g mascarpone, 400 g sýru Philadelphia, 250 ml smetany ke šlehání, 150 g moučkového cukru, 2 lžičky vanilkového extraktu

Postup přípravy:

Korpus:

Na Red Velvet dort budete potřebovat dva korpusy. Každý z nich si připravte zvlášť. Využijete k tomu formu o průměru 27 cm. V ní je postupně upečete. Troubu si předehřejte na 180 °C. Dortovou formu vyložte pečicím papírem, boky vymažte máslem.

Polovinu změklého másla vyšlehejte s polovinou cukru do hladké hmoty. Přidejte 2 vejce. Nakonec přidejte lžičku extraktu. Polovinu mouky smíchejte s 15 gramy kakaa a špetkou soli. Polovinu podmáslí smíchejte s polovinou lžičky gelové barvy a rozmíchejte.

Šlehač snižte na střední otáčky a do směsi vajec a cukru postupně přidávejte barevné podmáslí a moučnou směs. Těsto by mělo být tužší a vláčné.

Zdroj: Youtube

V menší sklenici smíchejte 1 a půl lžičky octa a 1 lžičku jedlé sody. Vzniklou pěnu přidejte do těsta, zamíchejte a nalijte do dortové formy. Pečte 25 až 30 minut.

Po vychladnutí korpus odložte stranou a celý postup zopakujte. Oba korpusy musí zcela vychladnout. Poté je zabalte do potravinářské fólie a nechte minimálně hodinu, ale klidně i celou noc v chladničce.

Krém:

Vychlazené mascarpone dejte do mísy s vychlazenou šlehačkou a cukrem. Vše minutu míchejte na střední výkon. Poté šlehejte 3 minuty na vysoké otáčky. Nakonec zašlehejte Philadelphii a vanilkový extrakt.

Ve chvíli, kdy budete mít hotový vychlazený krém i korpusy, nastává ta nejzábavnější část. Krém naneste na první korpus a přikryjte druhým. Zbytek můžete použít také na strany nebo horní část dortu. Podle chuti můžete zdobit čokoládou nebo čerstvým ovocem.

Zdroj: recepty.cz, preppykitchen.com