Noví majitelé si dům koupili a nevěděli, co s ním. Chtěli něco moderního. Nepotřebovali se dívat na nepovedené napojení jednoho domu na druhý, zastaralé materiály a nefunkční rozložení vnitřních prostor. A hlavně světlo. To chybělo.

Oslovili tak SSD Studio, které vede Sophie Solomon, jestli by s domem něco neudělali. Komplexní rekonstrukce zcela proměnila tvář tohoto domu.

K nepoznání

Změna je opravdu radikální. Proměna zcela zacelila rozdílnost jednotlivých generací stavby. Nepoznáte, kde začíná a kde končí jedna či druhá stavba. Menší dostavbou v zadní části pak připravili prostor pro ohromná okna do zahrady, která zcela změnila charakter domu. Teď je v něm spousta světla. Opravdu hodně a nádherný výhled. Aby ale slunce nebylo moc, nad každým oknem je stínicí kšilt.

Interiér pak prošel ohromnou proměnou. Sjednotila se nejen barva, ale také povrchy. Základem je bílá matná barva, která se prolíná od stěn až po skříně, doplňují ji dubové podlahy a skříně ze stejného materiálu. Jen detaily jsou v černém kovu, který vévodí rámům oken. Ale jinak tu nenajdete žádné další barvy.

  • Název: Light House
  • Lokace: Austrálie
  • Autor: SSD Studio